• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderVi feiret at Tømmerrenna er ferdig bygd
Publisert av Inger Maren Gjerlaug. 1. juni 2022 [26.05.22 10:07]
Utskriftsvennlig side

Søndag den 29. mai fant vel 150 vegen til Renndammen. Uten mygg, knott og vind kunne man slå seg ned i lyngen og høre elva og vannets stadige brus. Da Louise fra Damstua ledet sine fem danseelever til rennedans, kunne vi alle bare nyte dansen med musikk. Jentene hadde blomstrete kjoler og danset med eleganse. Renna var åpnet.


Programmet videre med Hans Ludvig Fredheim som forstmester O. P. Moe, Stig Jarle Fjeld som tømmerfløter og sanger, Odvar Engen som basen Anton Bjølseth, Ola Evensen som sjøl fløtet tømmer og Aina Thorsplass. Visene Temmeret skær fram, som Stig Jarle sang og Fallåa vakne i natt med Aina Thorsplass, var en opplevelse. Begge visene er skrevet for kor, nå framførte de det akapella, det var en bragd. Det lød vakkert så nær naturen og vannet hvor de fløtet. Visene var skrevet av Elling M. Solheim og omdiktet av Hans Ludvig. Odvar og Ola forklarte uttrykk i fløterspråket, som nesten ingen kan forstå idag. Hans Ludvig spilte den arrogante forstmester Moe som hadde fotografert fløting i ny renne i 1923. Kostymene var bare kjempebra !!
Lars Maagaard fortalte om nye ideer fra almenninga med å lage et kraftverk som skal være innglasset og vise hvordan kraft fra vannet gir energi til elektrisitet. De lanserer en helt ny ide, vi er spente.
For oss som arrangerte åpning av Renndammen, ble det en merkedag. Vi markerte i tillegg frivillighetens år. Takken går til de frivillige som stiller opp år etter år og gjennomfører prosjektene våre i RAT. Tusen takk til aktører og dugnadsgjengen!
Takk for en god opplevelse den 29. mai 2022.

<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-