Jomfruturen Gjetholmsjøen - Barkilen
Jomfruturen Gjetholmsjøen - Barkilen

av Inger Maren Gjerlaug, 18.06.19 19:02


48 glade turgåere var med på den første turen. Vi kalte det for familietur, og det ble det. Så mange unger som lå først i stien, var en fryd å se.


Den yngste på 3 år, sprang og lo de vel 7 km, som turen var tur/retur. Med niste og godteri fra Joker`n og kafferast på Barkilen sætervoll hvor det nye rastebordet ble innviet, og ny bru over elva, ja, da ble turen vår helt topp. Takk til Karin Hørsandlien og Julie Strømsrud som tenkte ut dette, det har aldri skjedd før!
Med dugnad i Åsbygda som erfaring disse siste månedene, vil jeg berømme medlemmene våre. Så glade, så ivrige og fulle med pågangsmot, da er det lett å være dugnadssjef. Åsbygda ble en berikelse for RAT, uten tvil. Takk til alle som er med oss på dette stiopplegget i Åsbygda, turene og småting som må gjøres. takk for at så mange vil ta i et tak! Det gjør arbeidet lett.

Nå kan Rondanestien fra Bjørnstaddammen benyttes igjen. Rester etter tornado-spøkelset er fjernet for denne gang.
Vi vil i tillegg anbefale: Storhaugen-Grønlien-Kvitberget. Finnburet- Grønlien. Busvolsætra-Målervassdammen-Busvolsætervakoia. Malungen-Renndammen-Stygghølet. Gjetholmsjøen-Barkilen. Optjennsstøa-Skesvollen.
Vi har GPS-merket fire nye stier i Åsbygda. De er ikke skiltet ennå, men stiene er fine å gå.
Huserunden om Svendby og Nordstad. Strømsrudrunden og Sagrunden. Gjetholmsjøen-Barkilen-Bjørke.

Artikkelen er hentet fra:
http://ratut.no/print_nyhet2007.php?nid=400