• Nyheter
 • Turforslag
 • Fine plasser
 • Bli medlem!

 • Styret/organisering
 • Kontakt oss

 • Medlemsmøter
 • Arrangementer
 • RAT-historie

 • Linker til andre siderBygdeberget rundt, 4,9 km
Publisert av [30.03.20 10:05]
Utskriftsvennlig sideMan kan starte fra Åsen grendehus, Karlstad eller Sigfridstad. Starter man fra Sigfridstad kommer man direkte inn på stien. Runden er 4,9 km lang. Turen går i lett skogsterreng. Det er noen severdigheter underveis. Attfunrud, der en finner tufter etter en gammel boplass. Bygdekjempen ei gran som er 260 cm i omkrets i brysthøyde. Den er FYSAK-punkt i 2020.
På Bygdebergstoppen var det branntårn. Det går en eldgammel sti over toppen. Den er ikke merket, men fin å gå.


Bekketrauet er et oppkomme av vatn. En vannkilde i ei berghylle,benyttet av dyr og vandringsmenn i alle tider. I tørkeperioder ble det hentet vann derfra. Trauet rommer ca to bøtter vann, fyllingstid ca en time.
Fra Karlstad til Bygdeberg-runden er det 1,7 km. Fra Åsen grendehus er det 2,6 km inn til runden.
Fra Karlstad er stien god å gå, fra Åsen Grendehus er den mer kronglete. Fra Åsen går stien gjennom privat skog. Der har skolen hatt naturfagundervisning i 2002 med Grethe Martinsen som lærer og Marleif Enberget som veileder. Han har merket kulturminner langs stien.
HHT-Stange krets har ryddet stien i flere år, den er nå overtatt av RAT fra 2020.

Bekketrauet i Bygdeberget.

<<Tilbake


RAT selger bok og kart.
Dette er boka som du kan kjøpe på Jokerbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, Romedal Blomster, Fredheim gårdsutsalg og av styremedlemmene. Boka koster kr 330,- Vippsnr: 596587, Romedal Almenning Turstilag.
Boka kom ut i 2021 og omhandler mye av det som skjedde i Romedal Almenning i forrige generasjoner. Boka viser hvor sætrene lå, hvor tømmerfløtingen foregikk og hvor fluktrutene gikk under krigen.
Husk å kjøpe kart som viser stiene i almenningen.

Norgeskart for mobil
Kart for nedlasting som app på mobilen. Kartet viser din posisjon. I dette kartet finner du Romedal almenning turstilags stier. Se etter ikon for appstore.

Norgeskart.no
Kart på mobil hvor du kan søke deg fram til turen din.

Nytt turkart
Kartet kan kjøpes på Nærbutikken i Åsbygda, Joker i Gata, bensinstasjonen i Gata, Romedal blomster, bensinstasjonen i Romedal sentrum, Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd og HHT-butikken på Hamar. ESSO-stasjonen i Sand i Nord-Odal har også kart til salgs. Alle styremedlemmene har kartlager, du kan henvende deg til en av oss.

Kartet koster kr 50,-. Vi har et vippsnummer som står i folderen.
Romedal Almenning Turstilag - design/kode: Kroglund Media © 2013-